•  pushkin@sueovarna.com
  •  +359 52 60 96 96


 

Search HP

През 2019 г. с решение на Министерски съвет датата 29 юни е определена за единна дата за страната ни.

Избрана е не случайно, черната статистика показва, че летните месеци юли и август са най – тежките по отношение на смъртните случаи.

Много от инициативите неслучайно поставят фокус към децата и младежите. По данни на СЗО, нараняванията при ПТП в световен мащаб са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години. Първостепенен приоритет за Държавната агенция по безопасност на движенията по пътищата e подобряване на обучението по безопасност на движението – като то да започва от най-ранна възраст и да продължава през годините. Посланието “Целият живот е пред Вас, не го поставяйте на карта, за да се харесате на някого или да докажете нещо на себе си. Не си заслужава, а последствията могат да бъдат фатални” е към младежите, които скоро са придобили правоспособност за управление на моторни превозни средства и към тези, на които това скоро предстои. Нека да не надценяваме собствените си умения.

Средно статистически именно през месеците юли и август настъпват най-много инциденти със загинали и ранени на пътя. Предпоставка за това е и увеличеният чуждестранен трафик в страната ни през този период. Затова бе определен национален ден, в който да се планират и реализират редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

За учебната 2022/2023 година в СУЕО „Александър Сергеевич Пушкин“ – Варна по Националната програма „Заедно в изкуството и в спорта“ ще бъдат сформирани следните групи:

Модул 1. Изкуства

Театрално студио I – IV клас
Театрално студио VIII – XII клас
Група за съвременни танци и улични стилове VIII – XII клас

Модул 2. Спорт

Футболен отбор, момчета I – IV клас
Футболен отбор, момчета V – VII клас
Баскетболен отбор, юноши VIII –X клас

Във връзка с това училището има нужда от специалисти в сферата на танцовото и театралното изкуство и треньори по футбол и баскетбол.

Всяка година в последната сряда на месец февруари отбелязваме Световния ден за борба с тормоза и насилието в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета от Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен от други ученици, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училище, които дръзват да се включат.  А те се оказали много.

Какви са митовете за тормоза в училище и каква е реалността?

От 21.02.2022 г. учебният процес се въстановява присъствено за всички паралелки.


На основание Заповед РД 09 – 2224 / 04.02.2022г. на министъра на образованието и науката в училищата на територията на област Варна ще се организира обучение от разстояние в електронна среда както следва:

  • В периода от 07.02.2022г. до 11.02.2022г., включително – за учениците от IX, X и XI клас;
  • В периода от 14.02.2022г. до 18.02.2022г., включително – за учениците от V и VI клас.

Учениците от I – IV клас и учениците от VII, VIII и XII клас се обучават присъствено в съответствие с Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка.

Всеки понеделник ще се извършва тестване за COVID-19 с щадящи тестове.  

Разписание на учебните часове от 14.02.2022г.

Разписание на учебните часове от 07.02.2022г. 


Разписание на учебните часове от 02.12.2021г.

Заповед за организация при изследване с неинвазивни бързи антигенни тестове за Covid-19 и за сформиране на екипи

Разписание на часовете на учениците от I – IV клас в дните за провеждане на изследване за доказване на COVID -19 чрез неинвазивен бърз антигенен тест

За проблеми при работата в електронна среда изпратете съобщение на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Семействата, които имат повече от едно дете и нямат налична техника, могат да получат за временно ползване компютри от училище.

Разписание на учебните часове от 25.10.2021г.

Разписание на учебните часове от 21.10.2021г.

Заповед за въвеждане на задължителни мерки за неразпространение на COVID-19

 

Със съдействието на Община Варна бе заснет информационен филм за професионалната подготовка в паралелка "Електронна търговия"

За краткото време през което се обучават учениците от VIIIг клас показват мотивация и желание за развитие в актуалното професионално направление "Електронна търговия" 

 

Вторият учебен срок започва на 07.02.2022г. (понеделник).

Организация на образователно-възпитателния процес по смени:

І и ІІ клас - първа смяна от 08:20 ч.;

ІІІ - VІІІ клас - първа смяна от 07:30 часа;

ІХ - ХІІ клас - втора смяна от 13:30 часа.

На 27.01 съдия Любомир Нинов представи темата „Гражданин на Република България“ на ученици от 11-ти клас.

Бяха обсъдени различни житейски ситуации през призмата на правните им аспекти и придружени с ценни практически насоки.

Учениците бяха осведомени по теми като:

  • как да действам в случай, че получа призовка;
  • за какво да внимавам при сключване на трудов договор;
  • при договор за покупко-продажба на движимо и недвижимо имущество,
  • при договор за наем; какво е важно от правна гледна точка при встъпване в и при разтрогване на брачни взаимоотношения.

Голям интерес предизвикаха теми като избягване на заблуждения при сключване или подновяване на договори с мобилни оператори, с банкови и други институции.

Разисквана беше наболялата тема за домашното насилие и каква законова защита би намерил всеки гражданин.

Дискусиите по актуални въпроси разпалиха интереса и любопитството на учениците, на които им предстоят важни решения и действия като граждани.

На 22 декември 2021 г. учениците от 8 г клас участваха в интерактивен урок съвместно с ученици от 10 клас в Националната търговско-банкова гимназия в София.

Учениците проведоха част от урока в образователната игра Майнкрафт и презентираха разработени от тях начини за бизнес чрез играта, които ни впечатлиха.

Това е първата от поредица инициативи по Предприемачество на професионалната ни паралелка "Електронна търговия" и стъпка във въвеждането на геймификацията в учебния процес.

Предприемачество с Майнкрафт

 

 
Адрес:  ул. Проф. Н. Державин 12 
Град/с.: Варна 9000 
Район: Одесос
Област: Варна
 
Телефонни номера: 052/ 60 96 96, 60 93 35
Факс: 052/ 60 96 96 
е-поща: pushkin@sueovarna.com

 

Сайтът е изработен от учениците Кристиян Страхилов и Йорданка Димитрова от Випуск 2019.
Средно Училище с Езиково Обучение "Ал. С. Пушкин" гр. Варна © 2022
Go to top