u4ilishte
 

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/templates/yoo_subway/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/libraries/cms/application/site.php on line 266

Споëмте, друзья! - 2006 г.

Споемте, друзя - 2006 г.На 19 май 2006 година от 9 ч. до 13 ч. и от 13.30 ч. до 16 ч. в Младежки дом Орбита се състоя първият песенен фестивал на руски език в училище “А.С. Пушкин “– “Споëмте, друзья!”.
Инициатор, вдъхновител и водещ на събитието беше чудесният режисьор и предан поклонник на руската култура, ръководителят на Театрална студия “Радуга”, нееднократно представяла училище “А.С. Пушкин” на Театралния фестивал на руски език в София и получила много награди, Теменуга Бахнова.
Състезанието беше изключително оспорвано както в начален и среден курс, така и при учениците от гимназиален курс. Ентусиазъм, вдъхновение и радост от изявата обхванаха и участници и зрители. Атмосферата в залата бе нажежавана от желанието да грабнеш вниманието, от стремежа да съпреживееш красотата на музиката и словото, от амбицията да спечелиш признанието на публиката.

Усилията на всички участници бяха оценени от публиката и от журито, в състава на което влизаха директорът на у-щето Кр. Ставрева, зам. директорите Р. Дюлева и Св. Петрова, учителите по музика Н. Минчева и Н. Лазарова, по БЕЛ Ц. Филипова и М. Бъчварова и др., ученици.
Но участието на учителите от нашето училище в концерта не се ограничи само до подготовката и журирането в него. Изненада за всички бяха изпълненията на сборната формация “Веселые девчата” с участие на учителите от катедрите по физкултура - Е. Кръстева, К. Илиева, Л. Петрова; по физика – Св. Иванова; по математика – Т. Атанасова ; по английски език – В. Катранова; по руски език – Л. Станева.
Нашият фестивал почете с присъствието си и Консулът на Руската Федерация във Варна А. В. Щелкунов. Като почетен член на журито, но и като зрител с лични предпочитания, той връчи и своя награда на щастливите участници.
Многочасовата подготовка, творческото търсене, сценичната треска и накрая бурните аплодисменти, завладяващата емоция ще оставят незабравим спомен у всички, отдали се в тези няколко часа на топлотата и красотата на руската песен.

 

Л. Станева  

Тест онлайн