u4ilishte
 

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/templates/yoo_subway/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/libraries/cms/application/site.php on line 266

Международна олимпиада по руски език - 2013

sm olimpiada2013 09През 2013 г. за пръв път Министерството на Образованието и науката на Руската Федерация организира ХІІІ Международна олимпиада по руски език с приложение на дистанционната технология, в която взе участие и ученичката от 12 а клас, у-ще „Ал. С. Пушкин“ гр. Варна – Боряна Монева.

Задочният кръг на олимпиадата се проведе в реално време - в рамките на 2 часа участниците можеха да обмислят и отговарят он-лайн на въпросите, включени в олимпиадата.

Боряна, основавайки се на солидните знания – плод на съвместната й работа с всички преподаватели по руски език в училището, основавайки се на уменията си, придобити с огромно желание, упорит труд и постоянство при работата с руския език, успя да се справи за 25 минути и да стане лауреат на Международната олимпиада, за което бе поканена да присъства на награждаването на лауреатите в аулата на Московския Държавен Университет „Михаил Ломоносов“ и да разгледа столицата на Русия – Москва. Заради блестящото си представяне на Боряна бе предоставена възможността да избере вуз в Русия, в който да продължи безплатно обучението си.

За пореден път резултатите на нашите ученици показаха стабилното ниво на подготовка, високата степен на владеене на езика, сериозната мотивация при изучаването му и подпомагане на индивидуалното развитие на ученика в нашето училище.  

Тест онлайн