u4ilishte
 

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/templates/yoo_subway/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/souvarna/public_html/re/libraries/cms/application/site.php on line 266

Участие в лагер "Московия" 2004г.

Moskoviya 2004В периода от 6 до 28 юни 2004 г. в оздравителния комплекс - лагер “Московия” в района на град Зеленоград, Московска област, се проведе ІІ Международна лятна школа по руски език под егидата на Правителството на град Москва и кмета на града Ю. М. Лужков.
В работата на школата взеха участие 320 представители на следващите страни: Азербайджан, Армения, Беларус, България, Грузия, Италия, Казахстан, Киргизстан, Латвия, Литва, Молдова, Сърбия и Черна гора, Таджикистан, Туркмения, Узбекистан, Украина, Естония и Русия.
Главната цел на занятията беше укрепване на сътрудничеството в сферата на образованието и оказване поддръжка при изучаването на руския език в тези страни.

Правителството на Москва, Министерството на образованието, Министерството на международните връзки, ръководството на центъра за междунационално образование “Етносфера” и редица организации създадоха всички условия за взаимното разбиране и сътрудничество на деца от различни националности и религии, обединени от интереса и любовта към руския език и култура. 
За пръв път през последните 15 години на български ученици бе предоставена възможност да посетят Москва, да стъпят на руска земя.
Българската делегация се състоя от 9 ученици и двама ръководители – учителите по руски език от VІІІ СОУПЧЕ “Ал. С. Пушкин” град Варна - Татяна Гълъбова и Люба Станева. Учениците бяха подбирани от училища в цялата страна, като подборът беше подчинен на строги критерии: отличен успех, активно участие в учебния процес, достижения в извънкласни форми на обучение и др.
Акцентът на обучението падаше върху задълбочаване знанията по езика, запознаване с културата на страната в автентична руска среда, общуване с връстници от различни страни.
Учебните занятия се провеждаха под ръководството на квалифицирани преподаватели и по програма, разработена от Московския институт за отворено образование.
По време на заключителния етап беше проведена Олимпиада по руски език, а нощна обзорна екскурзия по Москва стана награда за победителите.

Т. Гълъбова, Л. Станева

отзив от Люба Станева

отзив от Татяна Гълъбова

Тест онлайн