•  pushkin@sueovarna.com
  •  +359 52 60 96 96


 

Search HP

На 14.11.2019 г. на територията на училище „Ал. С. Пушкин“ в рамките на Международните просветителски експедиции – Руски език, Литература, Култура и Образование, организирани от Министерството на образованието на Руската Федерация, бе изнесена интерактивна лекция – презентация на тема „Многоцветье народов и языков России“ пред ученици от 9 в и 9 г клас, изучаващи задълбочено руски език.

Лектор по темата бе Светлана Камишова – кандидат на филологическите науки, доцент в Държавния институт по руски език „Ал. С. Пушкин“, гр. Москва.

Инициативата за включването на нашето училище в програмата на Международните просветителски експедиции на територията на Р България бе на професор, д-р Елена Стоянова - ръководител катедра „Руски език“ в Шуменски университет „Константин Преславски“, (по силата на сключения договор за сътрудничество между институциите), която представи лектора на срещата.

На лекцията присъстваха д-р Дияна Николова - преподавател от катедрата и учители по руски език в СУЕО "Ал.С. Пушкин".

Пред слушателите бе представена интересна и малко известна информация за разнообразието от култури и езици в границите на Руската Федерация, бяха демонстрирани знакови за определени култури обичаи, танци, типични песни.

В края на презентацията бе проведена викторина по представената информация, в която учениците имаха възможност да използват научената информация.

След края на лекцията учениците Сияна Станева – 9 в и Петко Еленкин – 9 г на руски език изказаха своите впечатления от лекцията във видеоотчета за Държавния институт „Ал.С. Пушкин“.

Снимки в галерията 

Още за проекта «Международные просветительские экспедиции»

 

 
Адрес:  ул. Проф. Н. Державин 12 
Град/с.: Варна 9000 
Район: Одесос
Област: Варна
 
Телефонни номера: 052/ 60 96 96, 60 93 35
Факс: 052/ 60 96 96 
е-поща: pushkin@sueovarna.com

 

Сайтът е изработен от учениците Кристиян Страхилов и Йорданка Димитрова от Випуск 2019.
Средно Училище с Езиково Обучение "Ал. С. Пушкин" гр. Варна © 2019
Go to top